tralala det är helg nu

men min hemtenta är redan utlagd på nätet så det lär ju inte bli mycket kul av den här helgen. eeellloooorrrr?!? (att plugga här är minsann inte lätt, it really bites you in the ass when you're taking shortcuts). EN HALLOWEEN oj caps fest ska det ju bli iaf....

KLARA! :) tack för att du klargjorde mitt förra inlägg. den sista raden var dock menad att betyda 'jag gillar alla som läser min blogg' så att jag inte verkar helt självupptagen. puss puss på dig

jag och nina har haft myskväll. mycket mer behöver man inte i livet, en god vän, något gott att dricka/äta, melodisk musik. blir nästan lite sentimental här borta (kan bero på att klockan är mycket) men är fascinerad över hur lätt man kan finna sig i en ny livssituation, finna vänner och finna meningsfulla saker att göra. mitt perspektiv är breddat. kan ju checka av det från listan iaf.

Despues yo escrito este yo voy duermo. :) (taking it slowly now.. not as much spanish.)

Ciao mis amigos

Carrroo


yo no se que voy hacer despues manana

olala, a manana, yo voy hacer DOS pruebas. yo voy ser muy cansado. Yo escribir este sin una libro de vocabulario. yo es feliz!

Me gustan todes que leen mi bloggggis.

Hasta la fin de semana!

pusspuss

carro

HEJ MARIA

Hej Maria, det här inlägget är till dig.



För att du är supersöt på den här bilden OCH vet hur man sätter igång någon som är i bloggtorka. Ni har väl inte missat hennes blogg: http://mariainphilly.blogspot.com

HASTA HASTA HASTA

carro

Bara för att jag är snäll

Sitter nu med kaffen i handen, vänta ska gå och fylla på med lite mer för att få rätta känslan...

Sitter just nu med en välfylld kopp med rykande nybryggt kaffe (med hasselnötssmak, supergottis) och ska kolla över lite extentor inför mitt midterm på fredag. Detta är något av det bästa som finns, att vakna tidigt utan att det känns som att någon har kört över ens huvud med en lastbil (läs huvudvärk) och samtidigt känna för att äta frukost och göra kaffe och att nästan vara lite pepp att lära sig en sak eller två innan klockan tolv. Jag är inte bra på mornar med idag kickar jag asssssssss. Blir ju inte sämre av att meddelandet "Nu har jag bokat resa till dig" ploppar upp i skypechatten. Nikolinsky (det är bara jag som får kalla henne så) välkomnas varmast när det börjar bli svinkallt i svealand. Jag har redan börjat planera vad vi ska göra.. lovar att det inte blir för hetsigt, elllerr?! (ooh, ska t.o.m. fixa en karta, har saknat kartor)


Nina har en sån där bra kamera.

Hasta un poco mas tarde en la manana

carro

week 8?!

Numera verkar jag skitskum i mina roommates ögon då de förstod att jag kom från ett ställe där antalet invånare var färre än bara Kaliforniens invånare, färre än t.o.m. endast sydkaliforniens invånarantal. Den självklara frågan från deras sida: "Are you comfortable with finding your future husband in such a small crowd?"  Sen när har 9 miljoner blivit "a small crowd". Och nästa självklara uttalande "I allmost have a million friends, that coutnry wouldn't be enough for me" tillägg "it's so cold there as well". Något har de ju rätt om.

Blev kallad till specialsamtal med min övningsledare i en av kurserna, skit tänkte jag som känt att jag gjort ett hyfsat jobb hittils. Har väl bara glömt något fundamentalt, och min karriär inom det området är väl över nu. Ja, det är lätt att överanalysera när man inte riktigt får kläm på tonen av vad någon skriver i ett mail. SPRÅKBARRIÄR. Väl där var det endast rutincheck som alla i klassen var tvugna att gå genom. Han frågade dock om jag inte kunde ta och titta över mitt språk lite, jag drog hela utbytesstudentgrejen och han såg på mig i ett annat ljus. Jag skämdes mest efteråt och kände mig rätt patetisk. Note to myself: skaffa ordbehandlingsprogram med spell check.

Hasta manana

Carro

a midterm, rainy day and purchased cat later

Hej, idag vill jag bara bjuda på två bilder.



köpte en katt, och det där är mitt försök att rita ett hjärta i paint. tur att jag inte läste något åt designhållet för jag hade aldrig köpt något designat av moi.



Och såhär kul kan man ha när man skypear med sina päron. PUSSPUSSPUSS




italiano, multo bene

Igår var det fest hos en Italiensk tjej vilket resulterade i mycket mycket god mat och gott vin. Idag har jag lullat runt hemma hela dagen i min superfina rosa morgonrock. Och ja nikolina jag åt den pizzaslicen. MUMS. Drack precis juice som innehöll 5 % fruksaft och < 1% riktiga päron. OMG, vad är resten?




Cheeeeeeeers,

och nu är det en ny vecka. vecka fyra. tiden går extremt fort men samtidigt känns det som en evighet sen jag packade väskan. K l y s c h a. Nu ska jag lyssna på tankesmedjan i P3 för att försvenska mig.


Hasta luego y porque yo tengo una prueba de espanol miercoles, yo puedo ser lento en la actualización. Pero eso esta bien porque me amas.


let's relax a little bit

Hej hej hej.

Fram tills nu har jag levt ett typisk turistliv. Men sen insåg jag hur länge jag skulle vara här och att det tempot jag hade inte var hållbart så därför läser ni nu ett inlägg av en tjej som har tagit relax-helg.

Detta innebär att detta inlägg blir i bildform, more relaxing than words.



Flee market där jag köpte en jacka för 18 kr.



jag äter nyttigt. nej.



tydligen kan man ju leva på ställen där man kan njuta av solnedgången på stranden i oktober, fortfarande iförd shorts och linne. man tackar.

Hasta luego

p.s. har midterm i spanskan på onsdag. shit.

Carro

i'm so excited

..  att jag äntligen skriver här.

när jag var på en av skolans toaletter idag skrek en tjej: "That freakin' thing just ate my credit card" referring to the toilet. lugnande kommerntar "like the safest place to drop it though".

jag är pepp för min bankman är super gaaaay och svinrolig plus att han har tandställning (känner ett djupare band pga liknande erfarenhet).

idag var det 33 grader ute.

nu ska jag sova som en galning.

hasta luego

carro

uno dos tres cuatro

Saker som har hänt sen sist:
  • det har regnat och jag kände mig hemma (sverigehemma). mina flatmates var överdrivet imponerade över min svarta regnjacka men de tyckte det var konstigt att jag inte hade tagit med mig regnstövlar. det är väl typiskt skandinaviskt tyckte dem. då berättade jag att det är vissa som tror att man bara äter stora biffar i USA.
  • jag har badat eller rättare sagt simmat i vår pool
  • jag har insett att jag läser alldeles för många poäng och därför hoppat av en klass
  • hjälpt samara med hennes fysikläxa *stolt*
  • veckan har innehållit hela 4 homeworks (say whaaaaaat?)
  • för första gången har advil kommit in i min kropp, jag klarade två veckor i skolan innan jag blev sjuk och fick världens konstigaste muskelvärk (JA tyck synd om mig)
  • storhandlade mat med mina flatmates under min feberyra och köpte kaffe med hasselnötssmak för jag hittade inget annat men det smakar faktiskt gott
  • var på min första surfklass som endast var teori. Om en vecka har jag säkerligen en bild på mig själv i våtdräkt och den lägger jag väl antagligen upp här så stolt jag kommer vara.
  • har fått en ny vän i min spanskaklass och en i min computer science klass. yeah

okej det här fick bli i punktform för det kändes som en bra grej.


KRAM TILL ER



p.s. ibland önskar jag att jag var lika cool och easygoing som leo, ja katten på bilden ovan. om du läser mamma pussa honom från mig.

Ciao

Carro

shit pommes

Nej men hej igen. Igår var det fest på campus vilket alltid resulterar i att ett skrattretande stort antal poliser kommer på besök. De arresterar några stycken, skrämmer livet ur några andra och är hyfsat otrevliga. När jag var ute på klubb i stan var poliserna istället måna om att alla fick en taxi hem och berättade glatt om allt man kan se och göra i San Diego. På campus finns det många som agerar extra mamma/pappa men det är väl fint på ett sätt också.

Över till andra extra mammor och pappor så tog jag och Nina kära buss 101 (the breeeze som den också kallas) upp till Cardiff by the sea för att gå på den stora host family festen. Mycket prat, mycket lasagne och sallad och tårtor. Jag har fortfarande inte riktigt vant mig vid hela bordsbönsgrejen. "Thankyou God for letting us be here together. Thankyou for all de food, drinks and especially the sallad". Sallad är viktigt.



Nu spenderar jag resten av kvällen på balkongen studerandes spanska ord. (Quiz imorrn, remember)
Förlåt för fotbilden.

Ni får en till bild bara för att det känns rätt:


såhär blir det ibland när man väntar på bussen till skolan om man börjar halv tio typ, för alla gillar att börja halv tio. Men alla är bra på att stå i led så det är bara att vänta lite så är man snart på väg.

Ciao

Carro


PANIC OCCURED

Inte hos mig då utan min dator. Den kanske är på upphällningen och ett inköp av en mac är inte långt borta. Gjorde en massiv rensning och uppdatering dock så den kommer väl hålla i en evighet till.

Detta inlägg skulle först heta only snshine on the weekends och jag skulle säga något torrt som att det är bra för studierna. Tur att datorn hackade, pinsamt annars. Idag var vi några tjejer som åkte till Down Town La Jolla. Vi åt frukost på The Cottage, ja om du kommer och hälsar på tar jag dig dit och lovar att du kommer vara mätt i minst hundra år. De hade den typiska amerikanska frukosten men omelett/scrambled eggs/eggs benedict med bacon/kyckling/kalkon/vilket kött du än vill och stekt potatis och grönsaker, english muffin och american panncakes. Eller så kan du som jag starta dagen med granola och scones.



Resten av eftermiddagen gick åt till shopping, letande efter sälar och kareoke med katy perry.

Nu sitter jag på balkongen och chillar lite innan det är dags för High School Party. Utklädnadsfest nummer ett.



Ciao

Carro


hemmamys

Okej nu hade det gått 3 dagar och 23 h sedan jag senast uppdaterade bloggen. Betyder detta att arbetsbördan i skolan blivit enorm? Nej inte direkt men har redan haft tre "läxor" efter en vecka. Läxor är liksom helt okej att ha här i USA, lite som att vara tillbaka på gymnasiet. Har bara tenta i en av mina kurser så det jämnar väl ut sig.

Bara en av mina kurser har de typiska föreläsningsformatet där ett stort antal studenter sitter och lyssnar på föreläsaren som skriver på tavlan längst fram i salen. I de andra kurserna är klasserna mycket mindre, runt 15 personer, vilket gör att man är mer en del av lektionen. Man lever också i den ständiga rädslan av att föreläsaren när som helst frågar dig något kring det problem han ställt upp på tavlan. Som den patriot man är vill man ju helst svara något riktigt intelligent.

Ikväll är det myskväll hemma och jag har städat så fint och vad är då bättre än att ta bilder och lägga upp här (HURRAAA jublar ni). Så här kommer mitt hem:



Mitt rum där det mesta är vitt. Och ja det är en lattefärgad heltäckningsmatta *nöjd*.



En av mina tre garderober.



Min fina toalett. Vet inte hur viktigt den var att se för er men jag är så stolt över min matta (ikea barnavdelningen om du också vill ha en) och att jag har ett alldeles eget badkar. Vuxenpoäng upphöjt till tusen.

På måndag har jag quiz de vocabulario i spanskan, ingen ro här inte. Och som ett tecken från gud (ja här är gud mycket populär, fick minst tre flyers idag angående olika kristna grupper på skolan plus att några killar vi lärde känna när vi spelade volleyboll lite avslappnat frågade om vi hade lust att hänga med på biblestudies ikväll. jag sa att jag skulle på födelsedagsfest. Kändes fel att neka gud med "jag ska hem och chilla framför tv:n") damp spanskaboken ner i brevlådan idag.

los pantalones cortos - shorts
una minifalda - a mini skirt (ja den delen av boken är definitivt från 1994)
de todo un poco -  a bit of everything
la patineta - skateboard
la mascota - pet

Hasta la vista

Carro


RSS 2.0