say whaaaaat?

Jo det är sant. Här i staterna gör vi allt med våra apple-produkter. Här kommer träna med iPad:



(känner inte kvinnan, kanske är ett brott att ta smygfoton?)


och ja jag använder ju min i-baby till att lyssna på peppande musik och ta foton på främlingar.

Ciao!




ingen räkmacka direkt

Nej men ni undrar ju säkert om jag bara gottar mig och till det säger jag ett bestämt NEJ. Som alla andra måste jag tvätta, plugga och träna. Tror ni mig inte? Här kommer bildbevis:


Pluggis.



tvättis.



tränis.

det var allt för mig idag.

ses imorrrrrnnnnnn..
hejhejhej

doing goood

det roligaste med att skriva här är att läsa kommentarerna. så tack för alla! orkar inte skriva in kommentarskod varje gång så mina svar kommer här, på förstasidan hohohoho.

Petter: manikyr ska vi göra så fort du landar, ett måste om du vill vara a true californian. börja fundera på färg nu. jag ska ta hallonröd nästa gång. puss bäzzzzt
Emil: jag blev vettskrämd när jag såg totoro-mördare bilden, lite saaaay whaaaat?
Bella: du ska se min manikyrist Sophia (heter ju säkerligen något helt annat taiwanesiskt egentligen men snällt att hon gör det lätt för mig), skitläcker kvinna, säger typ ingenting under tiden hon jobbar och det är så man vill ha det, liksom en stund av relaax, och sen masserar hon ens händer som en gud.
Maria: du är bäst och vi såg tyvärr inga kändisar. MEN det kommer göra hela upplevelsen ännu bättre när du och jag kommer stöta på Jay-Z på stan när du är här. *lääängtar*
ciaaaaaaoo mjaaooo
carro

big fat rat

oj det var som att luften gick ur mig när Nikolina helt plötsligt inte var här igen. Hon var som fisken i vattnet, hemma, som en del av mitt San Diego liv. En självklarhet. Och sen var hon borta. MEN vi ses ju snart igen.
I tisdags blev det spontan utgång och som alla vet är det de bästa kvällarna. Under kvällen hölls det många hyllningtal om vårt gäng och jag inser hur lyckligt lottad jag är som har hittat så fina vänner som jag har. När jag åkte hit trodde jag att det skulle bli ett år med kompisar, inte nära livslånga vänskaper. Som Kaya sa: "Ni är sådana vänner att jag vet att jag kommer att gå på era bröllop". Så fint. Rakt in i hjärtat.
Det här blev ett litet hyllningsinlägg minsann men det behövde komma ut. Och nu vet ni ju alla att jag trivs så ni fick väl ut något av det ni med. Kanske undrar varför inlägget heter big fat rat för det passar ju inte riktigt in än. Men det är så att jag nu på hemvägen från gospelen hoppar av några stopp tidigare från bussen för jag tänker att det är gött med en liten kvällspromenix (främst för att det var obehagligt längesedan jag tränade). Amerikat jobbar inte direkt trottoarsbelysning eller någon belysning överhuvudtaget så när den fetaste råttan någonsin kommer spingande upptäcker jag den inte förrän den är precis framför mina fötter. Jag skriker till och springer resten av vägen hem. Note to myself: Aldrig igen vara hurtig på kvällskvisten.
Bye bye bye
carrrrrrooooooiiissssshhhh

last night in paradise

Gårdagen var helt regnfri, LA bjöd på superfint väder, strosande på gator, glassätande och restaurangbesök. Det var tre nöjda tjejer som senare på kvällen kom tillbaka till San Diego. Idag var en chilldag med manikyr på bästa salongen, precis där jag bor, och middag med tjejerna. En bra avslutning på tio underbara dagar!



Solnedgång i Santa Monica, LA. Som paradiset.


Pusspuss


p.s. Tack för alla kommentarer, ni är superbra! :)

jajjemeeeeen

igår var det fest och nu är det LA, ni vet det redan men vi måste säga det igen. Tänk på det när ni sover.

kanske ser vi detta coooola par: *hoppas*



Nikolina vill se:



Men jag hoppas att vi stöter på:



för lite snickesnack på svenska.

Önska oss lycka till på celeb-spaning!

pusspuss hejhej

L.A. woman

Okej och hej. Inget snack om vad det ska bli för väder i LA imorrn. 100 % chance of rain. Men vi är glada ändå, ska dansa interegndansen nu så oddsen blir lite bättre.



pusspuss

kommentera mera

okej mina vänner, en blogg är inget utan sina läsare så nu en uppmaning om mer kommentarer. jag är en kvinna som behöver uppmärksamhet och bekräftelse som alla andra, sad but true. Och medan några av mina främsta kommentatorer antingen har börjat skolan, är här med mig nu eller är på väg till Australien hoppas jag att ni andra hör mitt utrop! Igår var det gospelkör och massa skola. Nu är det jacuzzi och fest för att imorrn köra mot LA. kuuuuuuul :)



jag och nikolina i strålande solsken. glada fiskar.

kramelikram

en, två eller några dagar och kvällar

Igår var vi på taco Tuesday (= billiga tacos och margaritas). Den enda bilden som knäpptes var den här:



Nikolina har unibrow och ja den gick inte att vända på. Lite Frida Kahlo style.

Annars har vi doppat fossingarna in the pacific ocean:



och jag borde jobba på min hållning. jeeeeeezes.



lång väg ner till stranden


Fiiiint.

hej svej från oss!


ibland på promenad

hej vi var på promenix runt där jag bor.



Rose canyon. Kan finnas bergslejon. Mountain lion/puma/cougar.



Finaste mormonkyrkan någonsin (långt borta där i horisonten, är så vit att den smälter ihop med den molniga himeln).


hejhejhejhej och skolan går bra

Cheesecakes and geniuses

Hej och hopp. Igår blev det brunch på favoritstället och sen vintage shopping i Hillcrest. Sedan somnade vi klockan sju på kvällen. Som Nikolina sa: "det är så ljust här". Man blir liksom trött på ett annat sätt. Idag åkte vi till fashion valley för lite extra shopping och jag fick äntligen tummen ur att köpa en Mac-dator. Genierna i "genius bar" kommer maila när jag får byta tangentbord. Vi åt middag på The Cheesecake Factory och handlade kläder på Forever 21. Känns nästan som att jag gör reklam för amerikat, sakta smyger det sig in i mitt hjärta. *katy perry på högsta volym just nu*


mat i munnen.



hejhej!



Cheeeeeeeeeeeeesecakes, det fanns oreo-smak! GOOOTTTT



Mums, liten sallad och stor burgare. Så det ska va.



Me and my baby.



Puss och kram frrån cali!


party night out

Nikolina är hääääär! Och igår var det lunch på balkongen i stekande solsken, jacuzzi-time för att sedan peppa för fest med bra musik (din spellista bella och alla älskade den) och pizza. Taxin tog oss ner till Down Town San Diego för att släppa av oss här. Bilder beskriver bättre än ord...



Balken med sötisar.


Startin' it up.


Somebody's ready.



Buddha på klubb. ingen aning vem killen är. Kan ju säga att det var rätt Hip Hop'ish.


Me and a cosmopolitan.



Glada vänner. Happy Friends. I'm translating for you now Kaya.


Pusss och Kram från two Californian guuuurls

JEsus cares about me

iallafall om man ska lyssna på min Gospelkörledare. Jag är nöjd, EXREMT nöjd med det valet av kurs. Gospel kör, jag menar hur bra måste det inte bli? I slutet av terminen ska vi ha två konserter och de kommer spelas in (bild och ljud) så hojta till redan nu så kan jag ju kirra ett exemplar till just dig.

Han bryr sig också för igår, fredagen den 13:onde, fixade vi biljetter till COACHELLA FESTIVALEN. Jag säger bara JA JA JA. Kolla in den här!


Coachella 2011 from Ryan Mastro on Vimeo.


old town and old friends

Hej allihoooopa!

Ikväll blev det margaritas och tacos i Old Town San Diego med gänget. Supermysigt område! Har varit på föreläsning för större delen av mina kurser nu och det verkar lovande. På torsdag kommer Nikolina och då börjar det första äventyret för terminen! Planer för helgen är redan spikade men därefter får vi se vart det bär hän.

Vad jag lärt mig idag: att det finns en japansk seriefigur som man tydligen måste veta om, annars är det "som om att man aldrig har varit barn" enligt min japanska vän. Jag kontrade med Alfons Åberg vilken kanske inte var jätterättvist med tanke på Sveriges storlek jämfört med Japans. Anyway här har vi honom (tror det är en han):



funderar stark på att kolla några avsnitt. Kanske är ett bra alternativ till Disney's klassiker.

Ciao!

skype is the way we get by

Första tacket för året går till Skype som får min vistelse här att kännas mindre avlägsen från nära och kära. TACK!



Här är ett bra exempel på fantastisk Skype-session. Alex är söt som tusan! Och samtalet flyter på bra..

Ciao!

tillbaka i det förlovade landet

Efter vad som kan ha varit det bästa lovet någonsin är jag tillbaka i min lägenhet i San Diego. Lite jobbigt att lämna trygga Sverige, något som mannen bredvid mig på planet måste ha förstått då han såg mig gråta till tre filmer under flygturen. Under sista filmen frågar han försiktigt: "Darling, are you alright?" och jag lite ovetandes om vad jag egentligen suttit och hållt på med de senaste 7 timmarna (glömde bort att jag var bland folk, skärmen på sätet framför och mina nya hörlurar skapade the ultimate movie experience) svarar jag: "my cat just died". För jag kände liksom att jag var tvungen att ha någon berättigat skäl och sen mådde jag så dåligt att jag ljugit men det var för sent att ta tillbaka det så jag fick leva med min lögn. Innan vi går av planet säger mannen "A tip, get yourself a new cat and you'll forget all about the last one". Shit tänkte jag, killen har ju ingen aning. För alla er som träffat Billy, han glömmer man aldrig.

Punch line: Bestämde mig att jag aldrig skulle ljuga igen var väl vad jag ville få fram med den historien.

När jag idag gick för att fylla min kyl med något ätbart insåg jag hur fint det är här, något som gick mig lite förbi förra terminen. Att det sen precis när jag fyllt på pengar på min amerikanska mobil ringer i den ökade känslan av välbefinnande ännu mer. Så nu efter att ha blivit tagen ut på stan för restaurangbesök (vi åt hamburgare) med Madde och Kaya är jag glad att vara tillbaka. Vi planerade många äventyr och om bara hälften av dem slår in är jag nöjd.

Hej svej, denna termin blir det ingen spanska så mindre holas a mis chicas helt enkelt!



Middag på flygplatsen i New York med min väska. Bra sällskap, sådär tyst som man vill ha det. Och lite vin på det för att lugna nerverna.

RSS 2.0