tour around campus

UCSD campus kändes först ganska grått och inte så roligt men "it's growing on me". Hittade precis denna sida om all knäpp konst som finns på området, tog ett foto på en av dem (se björnen nedan). Plus att de har en hel del häftiga vegan/vegetarian ställen. Jag har t.o.m. kommit över känslan att jag lever i sydkorea. Kändes som det i början då campus är fullt av sydkoreaner (ja typ endast). "White people are definently a minority" berättade min roommate Courtney för mig när jag behövde prata av mig om min kulturkrock.



This is the piece 'bear' by Tim Hawkinson

Hasta luego

Carro

p.s. jag är så glad att jag äntligen har snabbt internet hemma att jag uppdaterar bloggen en gång i timmen.


jag sa ju att det skulle vara bilder

Och här kommer de!



Nina i Down Town San Diego.



Jag och Nina på Taco Tuesday i Pacific Beach.



Miami Horror spelar på UCSD.

Det var en fullspäckad helg med konsert i fredags och utgång i lördags. Nu ska jag kolla in KSDT radio, San Diegos egna college radio, för att se om de vill ha mig.

Adios amigos

Carro

learning python

Hej svej potatisgrej.

Neurodynamics verkar vara en riktigt rolig kurs plus att jag far lara mig python. (Ser du pappa, de kickar ut matlab har i staterna och jag kan lara dig nar jag kommer hem, jajajajajajaa). Och nej jag har inte glomt differentialgeometri men den gar samtidigt som teoretisk mekanik sa jag vill kolla den kursen forst. Killen som holl i stokastiska metoder var GALEN, jag kom lite sent for var tvungen att springa over halva campus pa tio minuter och fick darfor snallt satta mig pa forsta raden. Han testade mig (ja typ endast mig) pa kvantmekanik hela forelasningen da han anvande detta i varje exempel. Funderar dock pa att stanna kvar i klassen trots att den inte var sa matematisk da man far redovisa infor klassen vilket forbattrar min engelska och som forelasaren sa ''I'm going to be a pain in the ass, you got to get used to that, because in the Science world no one will be kind to you when you're showing your research results."

Inser ju sjalvklart att detta hade kunnat skickas i ett mail endast till pappa eftersom det var mycket skolgrejs men men men men. Far val saga att nu ska jag dricka starbucks latte # 50 och sen dra hem till nina, nagon har en bil och vi ska aka och handla mat. And then tonight; Latina Party! Min spanska ska nog komma val till hands.

"Mi nombre es Carolina. Ma sombrero es negro."


Ciaaaao/ Hasta luego / Adios

Carro




Glömde berätta att...

I USA fattar de heller inte att jag heter Lidström utan det blir Lindström. Kul.

ooh och idag var första skoldagen och den innehöll kvantmekanik, biofysik, stokastiska metoder och spanska. Imorgon blir det neurodynamik.

Ciao C

två tvättar senare och jag bor ju nästan här

Hej.

Är tillbaka på favoritfiket men denna gång är det inte riktigt lika roligt (klockan är nämliget 03.22 hemma och även fast jag hoppas att någon skulle vara inne för lite tramsigt chattande så förstår jag ju att den sannolikheten inte är så stor. Det är egentligen bara han konstiga killen som jag inte vet varför jag är vän med som är inne på facebook, slant väl och kom till agree-knappen. Men nu tog jag bort honom så behöver inte tänka på det mer.) plus att nu stänger de på fiket. Men man ska inte vara bitter, 10 min surfande är bättre än inga.

Igår var det square dance på skolan och det underlättade att alla var från olika land (det var internationella studenter event) för det var som att pinsamhet inte kunde översättas. Istället gömde sig alla bakom sina respektive kulturer och dansade glatt och fint.

Ikväll är det sushi party med några vänner och måste verkligen kila för en av dem irrar runt på skolområdet utan att veta var han är. Jag däremot som har ett utomordentligt lokalsinne kommer mer än gärna till undsättning (bara för att påpeka så har jag visat inte bara en utan TVÅ personer vägen på campusorådet. *klapp på axeln*)

Pusspussss på allihop


Ciao C

P.s. Klara, jag gillar dina kommentarer :)


att vara utan internet är som att vara utan internet

Hej allesammans.

Har ju såklart inget internet i lägenheten förrän om typ en vecka så har därför spenderat (även just nu faktiskt) 4 h på ett cafe intill skypandes, chattandes och banköverförandes. Har aldrig harft så många olika konton och grejer (ICA bankkort är bra grejer när man är utomlands, kostar inget att ta ut.) men det kanske jag inte ska skryta om här så man blir rånad eller något. Tanken var ju att jag skulle ha tagit bilder på lägenheten och korridoren fram till lägenhetsdörren (vilken ser ut som att den är tagen direkt ur The Shining men jag har alltid gillat den filmen på något sätt så det känns okej) men det hanns inte med. Så ni får längta lite till efter att se mitt base camp. Varning dock, mycket IKEA stuff. Ambassadör för Sverige ju. Vad ska man göra.

Igår såg jag en säl, eller rättare sagt typ 30 sälar skuttandes på land och i havet. De var precis så söta som jag hade tänkt mig att de skulle vara men de var sjukt mycket snabbare än jag tänkt mig att det skulle vara. Blev ärligt talat lite rädd och fick en bild av hur jag blev jagad av en säl. (Märker även hur dåligt jag skriver på svenska, tur att jag har den här bloggen så jag inte tappar modersmålet totalt. Nikolina sa att jag pratade snabbare än vanligt också. Lättpåverkad liten flicka är vad jag är.) Min tyske kompis Philipp sa även att då har var ute och surfade skådade han en leopardhaj just under sig. (Akademiskt skrivet.)

Gårdagens lärdom var att Californication betyder sex så alla vi som sjungt på Red Hot Chilli Peppers fantastiska låt har alltså inte suktat efter ett liv i Kalifornien utan något helt annat.  

Ikväll blir det Pacific Beach eller PB som det kallas med mer slaaang. Där är det TACO TUESDAY och du kan välja att ta en fish taco som alla snackar varmt om. (ööööhhh) I min får det nog bara bli bönor.

Ciao C

Going Downtown

Hej hej.
Jag bor i lagenhet men utan internet sa darfor far jag skriva nu fran nagon annans dator pa campus. taking every chance I get.
Idag sag jag och nina en snubbe som dansade pa gatan nar vi var pa vag ner till downtown. det ar tydligen ratt sa vanligt har men han var inte speciellt bra. han trodde bara valdigt mycket pa sig sjalv, som manga amerikaner gor. Vi  shoppade dock upp hela manadens kassa pa forever 21 och andra typiska amerikanska stallen, allt ar riktigt billigt har och jag som aldrig varit nagon storshoppare har upptackt en ny vilja hos mig sjalv. skor, smycken, klader. far val hjalpa det har landet att komma pa fotter igen genom att spendera.
skolan erbjuder allt fran film making, newspaper writing till surfing och ball room dancing. Och varfor inte testa allt? Skrev iaf upp mig pa en del listor idag. Det har med att resa handlar ju lite om att finna sig sjalv (elller?!) sa jag far val borja nagonstans.
Nu blir det down town clubbin' med nagra tjejer fran skolan. Och ja pappa, skolan borjar inte forran torsdag sa det ar luuuuugnt.
pusspuusss pa alla och nina halsar

Bon fire at the beach

Ikväll var det grillning på stranden och vi gjorde smores. Vet inte om det stavas så men man grillar iaf en marshmallow, lägger den plus choklad mellan två salta kex och så trycket du i dig allt tillsammans med cola. Inte undra på att fetma är ett stort problem här. Dock inte i Kalifornien, alla är supertränade, smala och älskar att prata om hur hälsosamt de äter. Man får många tips på spenatsmoothies så att säga. Är folk feta i Philly Mary? (fråga till Maria vars blogg du läser här)

Imorgon ska jag flytta till min lägenhet och jag måste köpa en säng, (hej ikea!). Men man måste se upp, sängarna i USA är enorma. Nedan är Nina (supersnäll norsk tjej som också bor hos Nick and Ann, vår värdfamilj, första veckan. Hoppas du läser detta Nina och är TACKSAM. I USA måste man alltid vara tacksam för allt och säga tack, alltid säga tack. Jag menar Thanksgiving?!) och en King size bed. Den är enorm. Vi märker inte ens att det är en annan männsika bredvid oss när vi sover.



Och ja mamma, där är min resväska och den är stökig. Städas imorgon!

Ciao C

det har ju tydligen gått en vecka

ÄNTLIGEN ska jag dela med mig av en första bild (inte riktigt sant då mamma och pappa har fått specialmail). Jag har lärt mig att amerikaner:
1. Inte använder sina ben för att transportera sig, utan endast för att träna (detta berättade Karen, en mycket vältränad 55-åring med Ford size XXL då hon förstod att jag gått i 25 minuter)
2. På bussen åker endast bostadssökande studenter (alltså jag) och F R E A K S. (typ som en kille som letade genom sin väska med en ficklampa mitt på ljusa dagen. han visade sig senare vara en av psykologiprofessorerna på skolan. creapy)
3. Amerikaner pratar långsamt och länge om sitt eget, inga direkta "good listeners"
4. Är typ världsbäst på service, du kan komma in i en butik och inte ha någon aning om någonting och sen gå ut med all världens kunskap (lite naivt kanske då de tjänar pengar på en men de bryr sig faktiskt)
5. De älskar svenskar, speciellt Swedish girls
6. Kyrkan är superviktig för de kristna iaf, bordsbön, galna präster i hawaiiskjortor och folk som mitt på gatan berättar för dig hur de fann Gud. HALLELUJA.
7. Du kan installera ett trumset i din bil så att du från förarsätet, varje gång du stannar vid rödljus, kan göra lite beats utan att det är konstigt.




SURFBIL.


Ciao C

RSS 2.0